Magistrale bereidingen

Een magistrale bereiding is een geneesmiddel dat volgens een bepaald recept bereid wordt in de officina en bestemd is voor een bepaalde rechthebbende. Het kan gaan om een zeer specifieke formule, een gestandaardiseerd recept of om een samenstelling waarin een farmaceutische specialiteit wordt verwerkt.

Onze werking

We hebben ons met Apotheek De Saedeleer gespecialiseerd in het magistrale. 
Vooral de techniciteit van een goede bereiding is voor ons prioritair!


Om die kwaliteit echt te kunnen staven, werken we al een paar jaar optimaal samen met Phasius. Deze analyseert onze bereidingen.  We bepalen op die manier wat de optimale vervaldatum is en we overleggen ook regelmatig “in teams-meetingen” hoe we bepaalde processen kunnen verbeteren. 


We werken nu ongeveer een jaar met een speciaal compoundingsysteem, waardoor we elke stap in het bereidingsproces kunnen traceren zodat we nog meer gespecialiseerd in zijn kwaliteitscontrole en het optimaliseren van processen. 

Delegatie is ons volgende project! Op die manier kunnen we straks ook hopelijk overleggen met andere apothekers en bereidingen die aan ons uitbesteed worden ook met dezelfde zorg gaan maken. 

Wat je samen doet , is altijd beter! 

Had je graag je bereiding door ons laten maken? 

Contacteer ons dan via mail: info@apotheek-desaedeleer.be 
Stuur een foto door van jouw voorschrift en wij laten je weten wanneer je het kan komen ophalen.